Mond/kaakchirurgen werken samen met gnatholoog

Sinds maart 2010 werkt dr. P. Koole in het WZA samen met de beide mond/kaakchirurgen. Dr. Koole is een gnatholoog, gespecialiseerd in het behandelen van kaak- en kauwklachten, een Nederlandse autoriteit op zijn vakgebied.

Klachten met kaken en kauwen

Aangespannen kaakspieren, de kiezen hard op elkaar klemmen; het gebeurt onbewust, maar het kan heel vervelende gevolgen hebben. Want verkrampte kaak-, nek- en schouderspieren kunnen leiden tot onder meer hoofd- en aangezichtspijn. Daarnaast kunt u last krijgen van een beperking bij het openen van de mond, het knappen van de kaak en pijn in de kauwspieren. En zoals bij zoveel vanzelfsprekende handelingen geldt ook hierbij: pas als het pijn doet, merkt u hoe vaak u bepaalde spieren en gewrichten gebruikt. Patiënten met kaakgewrichtsklachten en pijnlijke kauwspieren merken dat ook. Eten, drinken, praten, lachen, zingen en zoenen: al die leuke dingen doen opeens pijn.

Hoofdpijn en tandenknarsen

Ook in de slaap wordt bij menigeen spanning en stress ‘afgereageerd’ op de kauwspieren en kaakgewricht. Tandenknarsen – met veel kracht de tanden en kiezen over elkaar heen schuiven – kan eveneens pijn in het hoofd, de kaken, de schouders en de nek tot gevolg hebben. Bovendien kan stevig knarsen slijtage van de tanden en kiezen tot gevolg hebben, wat kan leiden tot het afbreken van tandglazuur en tot gaatjes. Bij bijna de helft van de patiënten met hoofdpijnklachten die hulp zoeken blijkt de pijn veroorzaakt te worden door verkrampte kauwspieren of verkrampte spieren van de nek en de schouders. Vaak hebben patiënten niet in de gaten dat de klachten worden veroorzaakt door een verkeerde houding, het klemmen van de kaken of het knarsen van de tanden.

Hebt u last van aanhoudende hoofd- of aangezichtspijn en denkt u dat dit veroorzaakt wordt door verkrampte kauwspieren of het kaakgewricht? Vertel dit aan uw huisarts, die u kan verwijzen naar een kaakchirurg. Ook uw tandarts kan u verwijzen, bijvoorbeeld bij pijn als gevolg van niet goed op elkaar passende kiezen door een verkeerde stand van de kaak.

Mond/kaakchirurgen werken samen met gnatholoog

Neem contact op of maak een afspraak.

Voor meer informatie over Kaakchirurgen Assen, onze expertise en onze behandelingen kunt u gerust contact opnemen. Bel: 0592 – 325 325 of mail naar info@kaakchirurgenassen.nl. Wilt u graag direct een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Contact