Zwellingen in hals en/of aangezicht

Zwellingen komen veel voor, oorzaak is vaak moeilijk te achterhalen

Zwellingen in hals en gezicht

Zwellingen in de hals komen veel voor. Het is vaak niet eenvoudig om direct de de aard van de zwelling te achterhalen. Een eerste belangrijke oorzaak kunnen lymfeklieren zijn. Lymfeklieren zijn de zuiveringsstations van het lymfestelsel. Hier worden veel virussen en bacteriën onschadelijk gemaakt. Op diverse plaatsen in ons lichaam komen groepen lymfeklieren voor, onder andere in de hals. Zwellingen in het gelaat, de hals en van het bovenste deel van de adem- en voedingsweg, worden meestal veroorzaakt door ontstekingsprocessen of tumoren. En wel op plaatsen waar een lymfeklier als regionaal zuiveringsstation fungeert. Een andere belangrijke oorzaak is de schildklier. Hier kunnen zwellingen en knobbels op ontstaan. Dit is niet moeilijk vast te stellen door de arts.

Achterhalen oorzaak

Bij een probleem met de lymfeklieren is het erg belangrijk te achterhalen wat de oorzaak is. Mocht er sprake zijn van een tumor vindt er een punctie plaats om de aard van de tumor te bepalen. Bij de behandeling van kwaadaardige tumoren in het hoofd/halsgebied zijn chirurgie en bestraling de belangrijkste behandelmethoden die een kans op genezing geven. Afhankelijk van de uitkomsten wordt een behandelplan opgesteld. U kunt dan met meerdere specialisten te maken krijgen.

 

Neem contact op of maak een afspraak.

Voor meer informatie over Kaakchirurgen Assen, onze expertise en onze behandelingen kunt u gerust contact opnemen. Bel: 0592 – 325 325 of mail naar info@kaakchirurgenassen.nl. Wilt u graag direct een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Contact

Voorkom klachten

Wij helpen u graag van uw klachten af, maar liever nog voorkomen we ze. Download hier onze folder met onze  tips voor duurzaam onderhoud van uw gebit.