Slaapapneu en snurken

Slechte nachtrust en oververmoeidheid

Slaapapneu en snurken

Apneu betekent letterlijk ‘geen lucht’. Iedereen heeft wel eens slaapapneu in zijn slaap, een korte onderbreking van de ademhaling. Men spreekt van een slaapapneu syndroom (SAS) als de ademhaling meer dan vijf keer per uur 10 seconden of langer stopt. Dit geeft een slechte nachtrust en kan tot oververmoeidheid leiden.

Behandeling van slaapapneu

Mensen met slaapapneu snurken vaak, liggen te woelen en houden hun partner ook uit de slaap. Ze krijgen te weinig nachtrust, raken uitgeput en kunnen burn-out klachten krijgen of overdag onverwacht in slaap vallen. Gelukkig is slaapapneu goed te behandelen.

  • Als eerste zijn er aanpassingen in uw leefwijze mogelijk die de klachten kunnen verhelpen of doen verminderen. U moet dan denken aan gewichtsvermindering, geen alcohol voor het slapen en geen slaapmiddelen.
  • Een van de oorzaken van slaapapneu is het naar achteren zakken van de tong tijdens de slaap. Dit blokkeert de ademhaling. Wij kunnen u een beugel (mandibulair repositie apparaat of MRA) voorschrijven die ervoor zorgt dat de tong niet meer naar achteren kan zakken. Behandelingen met MRA hebben relatief weinig nadelen en bijwerkingen. Dit middel is echter niet voor alle patiënten geschikt.
  • Soms is het nodig om met een operatie van de apneu af te komen. De operatie is gericht op het verruimen van de luchtwegen, bijvoorbeeld als er sprake is van een scheef neustussenschot of grote keelamandelen.
 

Neem contact op of maak een afspraak.

Voor meer informatie over Kaakchirurgen Assen, onze expertise en onze behandelingen kunt u gerust contact opnemen. Bel: 0592 – 325 325 of mail naar info@kaakchirurgenassen.nl. Wilt u graag direct een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Contact

Voorkom klachten

Wij helpen u graag van uw klachten af, maar liever nog voorkomen we ze. Download hier onze folder met onze  tips voor duurzaam onderhoud van uw gebit.