Pijn in het gezicht

Oorzaak zit vaak in kaak en gebit

Pijn in het gezicht

Oorpijn, pijnlijke druk achter het oog of wang, oorsuizen, pijn in nek en schouder, hoofdpijn. Bij dergelijke klachten en pijnen denkt u misschien niet direct aan de kaakchirurg. Toch ligt de oorzaak van pijn in het gezicht, nek en schouders vaak in het gebit, de kaak en de kaakgewrichten.

Spieren en pezen kunnen bijvoorbeeld overprikkeld raken door een verkeerd geplaatste vulling of gebitsprothese. Omdat de pijn niet op de plek van de vulling of de prothese ontstaat, maar ergens anders in het gezicht, is de oorzaak van dergelijke aangezichtspijnen voor veel specialisten moeilijk te traceren. De kaakchirurg is gespecialiseerd in het stellen van de juiste diagnose en zal in overleg met u een doelmatig behandelplan opstellen.

Hoofd- en aangezichtspijn kunnen ook ontstaan door verkeerde kauwbewegingen en te lang aangespannen kaakspieren. Spanning en stress kunnen ’s nachts tijdens de slaap ‘afgereageerd’ worden door het aanspannen van de kaakspieren.

Behandeling

Om de pijnklachten weg te nemen moeten te hoge contactpunten van een vulling worden weggeslepen of de prothese moet worden aangepast. U kunt ook fysiotherapie voorgeschreven krijgen om de spieren van nek, schouders en gezicht te ontspannen.

Zie ook: Hoofdpijn en tandenknarsen

 

Neem contact op of maak een afspraak.

Voor meer informatie over Kaakchirurgen Assen, onze expertise en onze behandelingen kunt u gerust contact opnemen. Bel: 0592 – 325 325 of mail naar info@kaakchirurgenassen.nl. Wilt u graag direct een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Contact

Voorkom klachten

Wij helpen u graag van uw klachten af, maar liever nog voorkomen we ze. Download hier onze folder met onze  tips voor duurzaam onderhoud van uw gebit.