Orthodontie en chirurgische kaakcorrectie

Ingreep om de stand van uw kaak aan te passen

Orthodontie en kaakcorrectie

Er zijn verschillende kaakcorrecties mogelijk, namelijk aan de bovenkaak, de onderkaak en de kin, bijvoorbeeld bij een overbeet of een onderbeet . Ook kan het nodig zijn dat uw onderkaak en bovenkaak tegelijk worden verplaatst, eventueel in combinatie met uw kin. Voor welke operatie u in aanmerking komt, is afhankelijk van de stand van uw kaak.

Operatie van de kaak

Door middel van een operatie kan de stand van uw kaken worden veranderd. Het is de bedoeling dat een goed evenwicht wordt bereikt tussen de kauwspieren, de rij tanden en de kiezen van onder- en bovenkaak, de luchtwegen en uw gezichtsuitdrukking.

Voor een goed resultaat worden in de meeste gevallen eerst uw tanden en de kiezen rechtgezet door gedurende langere tijd een beugel te dragen. Deze beugel wordt door de orthodontist geplaatst. Vervolgens plaatst de kaakchirurg de onder- en/of bovenkaak via een operatie in de juiste positie.

Geen littekens

Vrijwel alle kaakoperaties worden uitgevoerd via het tandvlees. Op die manier ontstaan er geen littekens in de huid. Alle operaties vinden plaats onder algehele anesthesie (narcose). Meestal duurt een opname twee tot vier dagen. Ook na een dergelijke operatie moet u vaak de beugel nog enkele maanden dragen, totdat het gewenste resultaat is bereikt.

Bij deze behandeling krijgt u dus te maken met een orthodontist en een kaakchirurg. De behandeling wordt in teamverband voorbereid en uitgevoerd. De gehele orthodontisch/chirurgische behandeling duurt meestal 1½ tot 3 jaar. De kaakchirurgen van het WZA werken daartoe nauw samen met orthodontist Jeroen Verstraaten in Assen. In de praktijk worden regelmatig gezamenlijke spreekuren gehouden.

 

Neem contact op of maak een afspraak.

Voor meer informatie over Kaakchirurgen Assen, onze expertise en onze behandelingen kunt u gerust contact opnemen. Bel: 0592 – 325 325 of mail naar info@kaakchirurgenassen.nl. Wilt u graag direct een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Contact

Voorkom klachten

Wij helpen u graag van uw klachten af, maar liever nog voorkomen we ze. Download hier onze folder met onze  tips voor duurzaam onderhoud van uw gebit.