Implantaten

Vervanging van tanden of kiezen

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Ze zien er meestal uit als een soort schroef. Ze zijn gemaakt van het metaal titanium: sterk materiaal waaraan het bot zicht gemakkelijk hecht. Op het implantaat plaatst de kaakchirurg de kroon, brug of het kunstgebit.

Operatie

Voor de operatie krijgt u een plaatselijke verdoving, waardoor u tijdens de operatie geen pijn voelt. U voelt wel wat druk of trilling van de boor. Tijdens de operatie wordt uw gezicht afgedekt met steriel doek. De chirurg maakt een kleine snee in uw tandvlees om goed bij het kaakbot te kunnen. Met kleine boortjes wordt ruimte in het kaakbot gemaakt waarin de chirurg het implantaat schroeft.

Implantaten kunnen in één keer geplaatst worden, maar soms zijn er twee ingrepen nodig. Tijdens de eerste operatie wordt het deel van het implantaat geplaatst dat in het bot vastgroeit, waaraan tijdens een tweede operatie het stuk wordt vastgemaakt waarop de kroon, brug of het kunstgebit wordt bevestigd.

Bekijk ook de video van Universitair Medisch Centrum St. Radboud waarop u in het kort kunt zien hoe een implantaat geplaatst wordt.

Lees de folder over implantaten van de Nederlandse vereniging van kaakchirurgie voor meer achtergrondinformatie.

 

Neem contact op of maak een afspraak.

Voor meer informatie over Kaakchirurgen Assen, onze expertise en onze behandelingen kunt u gerust contact opnemen. Bel: 0592 – 325 325 of mail naar info@kaakchirurgenassen.nl. Wilt u graag direct een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Contact

Voorkom klachten

Wij helpen u graag van uw klachten af, maar liever nog voorkomen we ze. Download hier onze folder met onze  tips voor duurzaam onderhoud van uw gebit.