Aangezichtcorrecties

Kaakchirurg is zowel arts als tandarts

Aangezichtscorrecties

Het aangezicht kan door diverse oorzaken worden aangetast. Dat kan zijn door een trauma, (bijvoorbeeld een ongeluk) of door het wegnemen van tumoren en het weefsel eromheen.

Kaakchirurgen zowel arts als tandarts

Letsel aan het aangezicht wordt veelal door de kaakchirurg gezien. Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie is het specialisme bij uitstek dat zich met letsels aan de benige structuren van het hoofd, aan de gebitselementen en de bedekkende weke delen, zoals huid en spieren bezighoudt. Het feit dat kaakchirurgen zowel arts als tandarts zijn, speelt hierbij een rol. De kaakchirurg weet als geen ander hoe in het functioneren van spraak, kauwen, slikken en intimiteit de verschillende structuren samenwerken. Hockeybal tegen het gezicht, auto-ongeluk met voorhoofd tegen het stuur, gebroken kaak, gezicht onder de hoef van een paard? Naar de kaakchirurg!

Herstelwerk

Het verlies van delen van kaken en van tanden en kiezen kan worden hersteld door de vervaardiging van een speciale prothese. Indien nodig en mogelijk wordt de prothese bevestigd aan tandwortelimplantaten (metalen kunstwortels) die in de kaak worden aangebracht om het houvast te verbeteren. Vaak zijn er meerdere operaties nodig om een acceptabel resultaat te verkrijgen. Ondanks hersteloperaties zijn de gevolgen voor het uiterlijk en de functie aanzienlijk. In het algemeen geldt dat behandeling van een klein gezwel eenvoudiger is dan van een groot gezwel en dat de functionele en cosmetische resultaten beter zijn.

 

Neem contact op of maak een afspraak.

Voor meer informatie over Kaakchirurgen Assen, onze expertise en onze behandelingen kunt u gerust contact opnemen. Bel: 0592 Р325 325 of mail naar info@kaakchirurgenassen.nl. Wilt u graag direct een afspraak maken dan kan dat natuurlijk ook.

Contact

Voorkom klachten

Wij helpen u graag van uw klachten af, maar liever nog voorkomen we ze. Download hier onze folder met onze  tips voor duurzaam onderhoud van uw gebit.